top of page

Kuntapolitiikassa jatkan työtäni seuraavien tavoitteiden parissa

​

1.    Hyvät peruspalvelut lisäävät hyvinvointia ja vähentävät korjaavien palvelujen käyttöä. Siksi: 
-    Kohtuullisuutta keskittämiseen, kohtuullisen kokoiset koulut ja päiväkodit. Ei jättiyksiköitä. 
-    Laadukas koulutus. Turvataan opettajille mahdollisuudet tehdä hyvää työtä. 
-    Tutkittu tieto oppimisesta ja ihmisen kehityksestä nykyistä parempaan käyttöön koulutuspolitiikassa. 
-    Työllisyyspalvelut ovat siirtyneet kuntien vastuulle. Palvelujen on kohdattava ihmisten ja työelämän tarpeet. Psykologeilla on annettavaa työllisyyspalvelujen kokonaisuuteen, henkilökunnan riittävyys kokonaisuutena turvattava.  
-    Koulutus ja kulttuuri on tärkeä nähdä talouden tuottavana osana, ei pelkkänä menoeränä budjetissa. 
-    Järjestöjen ja vapaan sivistystyön toimintaedellytykset turvattava. Ne ovat kuntalaisen hyvän arjen kannalta merkittävä resurssi. 


2.    Jyväskylään monipuolista asumista ja yrittämistä, luontoa kunnioittaen. 
-    Jyväskylää tulee kehittää kokonaisuutena, kaupunginosien vahvuuksiin nojaten. Hyvällä yhteistyöllä kaupunkikeskusta ja kylät antavat voimaa toistensa kasvulle. 

-    Jyväskylän upea luonto ja Päijänne ovat vetovoimatekijä asumiselle ja yrittämiselle.  Nostetaan se esiin Jyväskylän markkinoinnissa. 

-    Vesi on kallein luonnonvaramme eikä sen saatavuus ole itsestään selvyys. Pinta- ja pohjavesien laadusta on pidettävä huoli päätöksiä tehdessä. 


Aluevaltuuston luottamustehtävissä jatkan työtäni seuraavien tavoitteiden parissa: 


Ihmisten ”luukuttamisesta” palvelusta toiseen on puhuttu vuosikymmeniä. Liian harvoin oikea tuki tavoittaa oikeaan aikaan avun tarvitsijan. Sote-uudistuksella lähdettiin korjaamaan tätä ongelmaa. On pidettävä huolta, että näin myös tehdään. Keinovalikoimassa ovat: 
1.    Peruspalvelujen tulee tavoittaa ihmisten ja perheiden tilanne kokonaisvaltaisesti

Palvelujen laadullista kehittämistä tulee tehdä laaja-alaisesti ja ammattihenkilöstöä kuunnellen. Sote ammattilaiset tarvitsevat hyvät puitteet ammattitaitoiselle työlleen, jossa ihmiset tulevat kohdatuksi. Mielenterveyspalvelujen toimivuus ja saavutettavuus on otettava kehittämiskohteeksi.  

2.    Toimivat yhteistyömallit hyvinvointialueen, kunnan ja järjestöjen tuottamien palvelujen kesken. Esimerkiksi: 

-    Oppilashuollon, sosiaalityön, perheneuvolan, terveydenhuollon sekä kuntouttavien palvelujen sujuva yhteistyö on lasten ja perheiden kannalta olennaista.

-    Koululaisten ja opiskelijoiden hyvinvointia parannetaan yhteistyössä oppilaitosten ja hyvinvointialueiden kanssa. Toimiva oppilashuolto ehkäisee ongelmia. 

-    Päihdepalvelujen saavutettavuus on otettava erityiseen tarkasteluun kaikissa ikäryhmissä. Huumekuolemia voidaan estää, jos apua saa ajoissa. 

-    Kiireellisiä yhteistyön paikkoja kuntien palvelujen kanssa ovat vammaispalvelut, vanhusten palvelut, päihdepalvelut. Työllisyyspalvelujen siirryttyä kuntien vastuulle on erittäin tärkeä pitää huolta, että sotepalvelut tukevat työllisyyden esteiden purkamisen toimia. 

-    Vammaispalvelujen ja vanhusten hoidon järjestymiseen oikeudenmukaisesti ja lähellä perheen tukiverkostoja. Vanhuksia ja palveluasumista tarvitsevia on keskityskehityksen myötä siirretty kauas kotipaikkakunnilta ja kauas tukiverkostoista. Se on väärin.  
 

Olen sitoutunut Suomen Psykologiliiton kunta- ja aluevaalitavoitteisiin.

 


Yleispoliittisena kiinnostuksenkohteenani

on kohtuutalous. Fossiilitalouden jälkeisessä ajassa olennainen kysymys on, millä ehdoilla siirtymä toteutuu. Miten elämme maapallolla aidosti kestävällä tavalla? Olen olen ollut aktiivisesti mukana kokoamassa Keskustan Vihreä Aalto- verkostoa, jonka tarkoitus on edistää ympäristötietoista keskustalaista politiikkaa.  
Toistaiseksi olen keskittynyt erityisesti energiapoliittisiin haasteisiin ja vesistönsuojeluun. Tästä näkökulmasta tärkeintä on ajanmukaistaa säätelyä. Kaivosteollisuuden ja akkuteollisuuden riskit vesistölle ovat konkreettisia. Peräänkuulutan myös kohtuutta tuuli- ja aurinkoenergiahankkeisiin, jotta luontoarvoja ei turmella peruuttamattomasti  ja ettei ihmisille aiheuteta kohtuutonta haittaa. Myöskään ei pidä olla sinisilmäinen sille, millä ehdoilla ulkomaiset investoijat saavat toimia maaperällämme.

bottom of page