top of page
Search

Jotain rajaa?


Hyvä sivujeni seuraaja. Kerron vaalien ajan ajatuksistani pienillä videoilla, mutta kirjoittelen blogiteksteihin vähän laajemmin ajatusten taustoista.


Energian saatavuus on todellinen huoli meille kaikille. Kotimaista energiaa tarvitaan, mutta millä keinoilla ja millä ehdoilla? Tämän asian ääreen kannattaa pysähtyä nyt erityisen huolellisesti.


Ympäristöstä huolehtiminen ja ihmisistä välittäminen on keskustalaista politiikkaa. Kuitenkin nykymeininki kumartelee liikaa teollisuuden etujärjestöjen suuntaan ja huolehtii kansainvälisten pääomasijoittajien eduista. Investointien hamuamisen tarve ei saa mennä tavallisten kansalaisten kuuntelun edelle.


Tuulivoimaa ja kaivannaistoimintaa ohjaavassa lainsäädännössä ei nykyisellään tarpeeksi huomioida seurauksia ihmisten, ympäristön ja eri elinkeinojen näkökulmasta. Kuntapolitiikassa olen huomannut, että laki ei aina ole paikallisten ihmisten puolella. Jos lainsäädäntö on jäänyt jälkeen yhteiskunnan kehityksestä, on lakia muutettava.


Kansanliikkeet ovat vaatineet pitkään rajoja ja niitä kuuluisia ”pelisääntöjä” tuuli- ja kaivannaisteollisuudelle, joiden kanssa väistämättä joudutaan sovittelemaan yhteiseloa maassamme. Kansanliikkeitä ei synny tyhjästä, vaan oikeaan tarpeeseen.


Poliittinen työ on elämässäni melko uutta, mutta tärkeissä asioissa ei ole ollut tapana olla hiljaa. Yhteistyöllä ja tosiasioita tarkastellen on mahdollista saada suomeen ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävää energian tuotantoa. Keskustellaan tästä, ja muistakin yhteiskunnallisista aiheista lisää talven aikana.59 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page